Photos from any event that's happen in our city.
You can find us at 53. Sofokleous street Levadia Greece. tel:+302261022022



ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!!!!!!!!!!!!
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ "ΤΣΙΓΑΡΑ"
με ολα τα παρελκόμενα ΥΓΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ, ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΕΣ, και ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ
για να ΑΡΧΙΣΕΤΕ το ΑΤΜΙΣΜΑ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση για την Γρίπη


ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Επιμέλεια άρθρου: Λάζαρος Μ. Παπαγεωργίου ( Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος )

Γρίπη είναι μία οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος, που προκαλείται από ιούς που μεταδίδονται πολύ εύκολα από ένα άτομο στο άλλο μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού (βήχας,φτάρνισμα) ή άμεση επαφή με μολυσμένες επιφάνειες από ρινοφαρυγγικές εκκρίσεις.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΝΟΣΟΣ
Η νόσος οφείλεται στον ιό της γρίπης Α, στον ιό της γρίπης Β και στον ιό της γρίπης C. Οι ορότυποι οι οποίοι έχουν επιβεβαιωθεί σε ανθρώπους, ταξινομημένοι σύμφωνα με τον αριθμό γνωστών ανθρώπινων πανδημικών θανάτων, είναι οι:
·         H1N1 ο οποίος προκάλεσε την Ισπανική γρίπη το 1918 και την νέα γρίπη το 2009
·         H2N2 ο οποίος προκάλεσε την Ασιατική γρίπη το 1957
·         H3N2 ο οποίος προκάλεσε την γρίπη του Χονγκ Κονγκ το 1968
·         H5N1 ο οποίος προκάλεσε την γρίπη των πτηνών το 2004
·         H7N7 ο οποίος έχει ασυνήθιστο ζωονοσογόνο δυναμικό
·         H1N2 ενδημικός στους ανθρώπους, τα γουρούνια και τα πουλιά
·         H9N2, H7N2, H7N3, H10N7

 ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΑΝ ΕΧΩ ΓΡΙΠΗ Η ΚΟΙΝΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ
Τα συμπτώματα της γρίπης μοιάζουν με εκείνα του κοινού κρυολογήματος. Ξεκινούν όμως πιο απότομα. Με πολύ υψηλότερο πυρετό, εντονότερους πόνους στην μέση και τους μυς, βήχα, εφιδρώσεις και ρίγη με πιθανό πρόβλημα και του πεπτικού συστήματος(διάρροια, έμετοι).
Η μεγάλη διαφορά γρίπης και κρυολογήματος έγκειται στο γεγονός ότι στην γρίπη ο ασθενής αισθάνεται μεγάλη καταβολή και δεν μπορεί να σηκωθεί εύκολα από το κρεβάτι. Τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν 3 έως 5 ημέρες και στην συνέχεια υποχωρούν. Ορισμένα άτομα όμως που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, άτομα με πνευμονολογικές παθήσεις (ΧΑΠ, Άσθμα),με καρδιολογικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών από την γρίπη.
Οι πιθανές επιπλοκές της γρίπης, που μπορεί να οδηγήσουν σε εισαγωγή στο νοσοκομείο ή και νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι: Πνευμονία (μπορεί να είναι απειλητική για την ζωή), Αναπνευστική ανεπάρκεια, αφυδάτωση, επιδείνωση της καρδιακής λειτουργίας και του διαβήτη.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
·         Φάρμακα για ανακούφιση των συμπτωμάτων (παυσίπονα, αντιπυρετικά, Προσοχή: όχι χρήση ασπιρίνης)
·         Αποφυγή αλκοόλ και καπνού
·         Λήψη άφθονης ποσότητας υγρών (χυμοί)
·         Ανάπαυση
Τα αντιβιοτικά στη γρίπη δε βοηθούν (όπως και σε όλες τις ιώσεις). Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβίωση, αν υποψιάζεται βακτηριακή επιπλοκή (π.χ. πνευμονία).
Σύμφωνα με τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών υγείας συστήνεται η ταχεία χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις και πάντα κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση. Ιδιαίτερη σημασία έχει η αντι-ιική θεραπεία στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια νόσηση) και σε όσους νοσούν σοβαρά ή εμφανίζουν επιπλοκές.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
·         Πλένετε τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό, ιδιαίτερα πριν από το φαγητό ή καθαρίστε τα χέρια σας με υγρά με οινόπνευμα μαντηλάκια.
·         Αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, την μύτη σας ή το στόμα. Τα μικρόβια μεταδίδονται με αυτόν τον τρόπο.
·         Προσπαθήστε να αποφύγετε τη στενή επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.
·         Καλύψτε την μύτη και το στόμα σας με χαρτομάντιλο όταν βήχετε ή φταρνίζεστε. Πετάξτε το χαρτομάντιλο στα σκουπίδια μετά την χρήση.
·         Κάνετε συχνό αερισμό των κλειστών χώρων.
·         Εάν είστε άρρωστος/η μείνετε στο σπίτι 24 ώρες μετά την βελτίωση των συμπτωμάτων.

ΠΡΟΛΗΨΗ
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτεί κανείς από την γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο κάθε χρόνο (ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού), αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας της νόσου. Μέσα σε δύο εβδομάδες από το εμβόλιο αναπτύσσονται αντισώματα στον οργανισμό που παρέχουν προστασία από τα συμπτώματα και τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ.....ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ










ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΙΛΛΙΠΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΚ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΕ 10 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ


ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ  ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΕΦΕΡΕ  ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ 




ΡΟΔΟΝ ΠΑΛΑΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ