Photos from any event that's happen in our city.
You can find us at 53. Sofokleous street Levadia Greece. tel:+302261022022



ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!!!!!!!!!!!!
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ "ΤΣΙΓΑΡΑ"
με ολα τα παρελκόμενα ΥΓΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ, ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΕΣ, και ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ
για να ΑΡΧΙΣΕΤΕ το ΑΤΜΙΣΜΑ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ του ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ σε “Πρεσβευτή της "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ”



Ο Σάκης Ρουβάς
“Πρεσβευτής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τελετή Ανακήρυξης του Σάκη Ρουβά σε Πρεσβευτή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο 1ο Πανευρωπαϊκά Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης.

Ο Εθνικός Φορέας, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αναπτύσσει ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της ανακύκλωσης στη χώρα μας, αλλά και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με έμφαση στους νέους ανθρώπους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σάκης Ρουβάς ενώνει τις δυνάμεις του με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ώστε να συμβάλλει στη μέγιστη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης συσκευασιών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Ανακήρυξης, ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε:
«Ο τίτλος του “Πρεσβευτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα.
Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα συμβάλλω, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον μας μέσω της ανακύκλωσης.  Επιθυμία μου είναι να συνεισφέρω, με όλες μου τις δυνάμεις, σε αυτή την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της νέας γενιάς αλλά και όλων των συμπολιτών μας. Εύχομαι καθημερινά να γινόμαστε περισσότερο ενεργοί στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη».

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κ. Παύλος Ραβάνης τόνισε ότι:
«Στον Εθνικό Φορέα της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ νοιώθουμε την υποχρέωση και έχουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην καθημερινή συμμετοχή όλων των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, μέσα από ένα νέο μοντέλο ανταποδοτικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, θέλουμε την ενεργή συνεισφορά των ανθρώπων που έχουν το ίδιο όραμα, τις ίδιες ευαισθησίες και επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και, κυρίως, των νέων ανθρώπων, ώστε να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συμπεριφορά τους και να επιτευχθούν οι εθνικοί ποσοτικοί στόχοι ανακύκλωσης.
Για αυτό σήμερα, έχουμε τη χαρά και την τιμή να ανακηρύξουμε τον κορυφαίο Έλληνα Star, Σάκη Ρουβά,σε“Πρεσβευτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”, γιατί είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος, έχει σημαντική κοινωνική δράση, αποτελεί πρότυπο για τους νέους ανθρώπους και επιθυμεί να συμβάλλει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όλων των πολιτών και στην ενεργή συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης».


Κατόπιν της ολοκλήρωσης της Τελετής Ανακήρυξης, ο Σάκης Ρουβάς βράβευσε τους μαθητές των σχολικών τμημάτων που πρώτευσαν στον πρόσφατο «Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών.

Πληροφορίες για την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης:
Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αποτελεί Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγκεκριμένο από την Ελληνική Πολιτεία για την ανακύκλωση συσκευασιών στη χώρα μας.
Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ χρησιμοποιεί τα υψηλής τεχνολογίας «σπιτάκια της ανακύκλωσης», όπου οι πολίτες επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες τους, εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή απαίτηση για «Διαλογή στην Πηγή».
Παράλληλα, σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, έχουν τεθεί συγκεκριμένοι εθνικοί ποσοτικοί στόχοι ανακύκλωσης, ενώ η μη επίτευξη αυτών θα οδηγήσει σε νέα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανακύκλωση στη χώρα μας βρίσκεται σε μη ικανοποιητικά επίπεδα, είναι σαφές ότι απαιτούνται να ληφθούν άμεσες δράσεις προώθησης της ανακύκλωσης στη χώρα μας.
Για την επίτευξη των ποσοτικών στόχων ανακύκλωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την άμεση εφαρμογή «οικονομικών εργαλείων», ώστε να ενισχυθεί το κίνητρο συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο αυτό και αξιοποιώντας τις υφιστάμενες καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ προέβη σε σημαντική αύξηση του ανταποδοτικού κινήτρου που προσφέρεται στους πολίτες ανά επιστρεφόμενη μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία «στα σπιτάκια της ανακύκλωσης», αφού πλέον προσφέρονται 3 € λεπτά ανά κάθε 1 επιστρεφόμενη συσκευασία.
Ως αποτέλεσμα, στα «σπιτάκια της ανακύκλωσης» οι «συσκευασίες μας έχουν αξία» και κερδίζουμε 1 € με την επιστροφή 33 συσκευασιών.

Σημαντικό μέρος της δράσης της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, αποτελεί η υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των νέων, κυρίως, ανθρώπων.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ δημιούργησε το 1οπανευρωπαϊκά Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης, που είναι ο ιδανικός προορισμός για τους νέους ανθρώπους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, αποτελώντας έναν Πολυχώρο Ανακύκλωσης, ο οποίος βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ. Δημοκρατίας 61).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Τηλ: 801 11 67890, 210 6856110
email: press@antapodotiki.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου