Photos from any event that's happen in our city.
You can find us at 53. Sofokleous street Levadia Greece. tel:+302261022022



ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!!!!!!!!!!!!
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ "ΤΣΙΓΑΡΑ"
με ολα τα παρελκόμενα ΥΓΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ, ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΕΣ, και ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ
για να ΑΡΧΙΣΕΤΕ το ΑΤΜΙΣΜΑ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Μικροί και μεγάλοι
διασκέδασαν, βραβεύτηκαν και εκπαιδεύτηκαν
στη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης
 του Πάρκου Ανακύκλωσης!
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης  που διοργάνωσαν η Ανταποδοτική Ανακύκλωση και η LIDL Hellas στο Πάρκο Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Με διαδραστικά δρώμενα για παιδιά, βραβεύσεις μαθητών και μια μεγάλη συναυλία με τους Onirama, το 1ο Πανευρωπαϊκά Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, υποδέχθηκε το καλοκαίρι!

Ο Θέμης Γεωργαντάς, σε ρόλο παρουσιαστή, μετέφερε τον παλμό κατά τη διάρκεια των happenings, ενώ αμέσως μετά έδωσε τη σκυτάλη στους μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς: τους μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Τους επισκέπτες του Πάρκο Ανακύκλωσης καλωσόρισαν οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κύριος Νίκος Σαράντης και ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, κύριος Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κύριος Ιωάννης Τσιρώνης, η Εκπρόσωπος του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριος Γεώργιος Κρεμλής και ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Hellas & Lidl Cyprus, που χορηγεί το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Χαρούλα Καφαντάρη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Καίτη Τζιτζικώστα και πλήθος σημαντικών προσκεκλημένων.
Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα σχολικά τμήματα που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που διεξήχθη στο Πάρκο Ανακύκλωσης από τις 28 Μαρτίου έως και τις 28 Μαΐου 2017. Οι χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, κατάφεραν να ανακυκλώσουν μέσα σε μόλις 2 μήνες, 868.792 πλαστικές, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες. Τα σχολικά τμήματα που πρώτευσαν, ήταν:
·         Το Τμήμα Γ1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που ανακύκλωσε 237.392 συσκευασίες και κέρδισε το 1ο Βραβείο, ένα ταξίδι 4 ημερών στο Παρίσι.
·         Το Τμήμα Β1 του 2ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας, που ανακύκλωσε 38.872 συσκευασίες και κέρδισε μια μονοήμερη εκδρομή στον Πολυχώρο Δράσης, Αθλητικής Ψυχαγωγίας & Παιχνιδιού «The Ranch», μια μονοήμερη εκδρομή στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» & από 1 Action Camera για όλους τους μαθητές του.
·         Το Τμήμα Α2 του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, που ανακύκλωσε 33.566 συσκευασίες και κέρδισαν όλοι οι μαθητές του τμήματος από ένα ποδήλατο.
Επιπλέον, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, τιμώντας την εξαιρετική συμμετοχή των μαθητών, βράβευσε και τα σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν περισσότερες από 15.000 συσκευασίες.
Χορηγός των επάθλων του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης, ήταν το αγαπημένο φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ.
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η βράβευση του Πάρκου Ανακύκλωσης, από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριο Γεώργιο Κρεμλή, για την πολύ μεγάλη επιτυχία κατάρριψης του Παγκόσμιου Ρεκόρ Ανακύκλωσης Συσκευασιών με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης σε μια μόλις εβδομάδα, που επετεύχθη πρόσφατα.
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 70.623 συσκευασίες και είχε επιτευχθεί στη Νέα Υόρκη. Όμως, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση κατάφερε σε μόλις 6 ημέρες να εκτοξεύσει το ρεκόρ στις 211.848 συσκευασίες και να φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο διεθνώς, προβάλλοντας το θετικό, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο πρόσωπό της.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, οι οποίοι κέρδισαν «Τα ψώνια της Χρονιάς» από τη LIDL. Ένας από τους μεγάλους νικητές ήταν το "Γηροκομείο Ζωσιμάδων των Ιωαννίνων" που ανακύκλωσαν 100.613 συσκευασίες και το έπαθλο παρέλαβε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Σεβασμιότατος Μάξιμος από την κυρία Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας & ΕΚΕ της Lidl.

Η βραδιά έκλεισε με μια μοναδική συναυλία των ONIRAMA, οι οποίοι διασκέδασαν το κοινό, που είχε κατακλύσει το Πάρκο Ανακύκλωσης, με τις επιτυχίες τους!


Πληροφορίες για την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης:
Το 1ο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης δημιουργήθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και είναι το πρώτο στην Ευρώπη.
Το 1ο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ. Δημοκρατίας 61), είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι απολύτως σύμφωνο τόσο με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» της Ελλάδας, όσο και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακύκλωση συσκευασιών.
Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” είναι ο ιδανικός προορισμός για τους νέους ανθρώπους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, αποτελώντας έναν Πολυχώρο Ανακύκλωσης, που περιλαμβάνει:
ü  Αυτόματα Μηχανήματα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, για την ανακύκλωση μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών με παροχή ανταποδοτικού κινήτρου, αλλά και σημαντικών επάθλων για τους ανακυκλωτές.
Σημειώνεται ότι στο Πάρκο λειτουργεί το υψηλής τεχνολογίας Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο οι καταναλωτές επιστρέφουν χύδην τις προς ανακύκλωση συσκευασίες, αποτελώντας τη δεύτερη χώρα, σε όλο τον κόσμο, μετά τη Σουηδία που λειτουργεί. Με το νέο «Πολυκέντρο Ανακύκλωσης», που αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό ανακύκλωσης συσκευασιών, η ανακύκλωση περνά στο νέο στάδιο εξέλιξής της και οι Έλληνες πολίτες πλέον ανακυκλώνουν με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο στον κόσμο.
ü  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους νέους ανθρώπους, ώστε να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοώντας τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
ü  Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου κατασκευάζονται προϊόντα και έργα τέχνης με χρήση ανακυκλωσίμων υλικών.
ü  Χώρο Περιβαλλοντικών Παιχνιδιών, όπου μέσα από μια διαδικασία παιχνιδιού γίνεται εκπαίδευση για την ανακύκλωση συσκευασιών και των οφελών από την προστασία του περιβάλλοντος.
ü  Αμφιθέατρο – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ώστε να γίνονται μουσικά και θεατρικά δρώμενα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.
ü  Βοτανικό Κήπο, με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ελληνικών φυτών, καθώς και μια οικολογική λίμνη.



Για περισσότερες πληροφορίες:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Γραμμή ανακύκλωσης: 801 11 67890
email: press@antapodotiki.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου